June 18 2018 11:12:06
Navigatie
· Home
· Artikelen
· Literatuur
· Forum
· Web Links
· Foto's
· Zoeken

· RSS Forum
· RSS Nieuws

· Website van De Knoop
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 235
· Nieuwste lid: Toyvin
Forumonderwerpen
Nieuwste onderwerpen
· Themabijeenkomst ove...
· ervaringsverhalen
· ARGOS-trainingsdagen
· Landelijke themabije...
· De Knoop organiseert...
Actiefste onderwerpen
· ervaringsverhalen [8]
· zorgen [7]
· Help, even hart l... [6]
· mijn hechtingspro... [5]
· Hechtingstoornis? [4]
Laatste Artikelen
· Meetbare littekens o...
· Tips over Jeugdzorg/...
· 'Jeugdzorgsysteem in...
· Huntington en Hechting
· Onderzoeksvraag
Onderwerp bekijken
www.hechtingsstoornis.nl :: Ouders/verzorgers (Openbaar) :: Ouders/verzorgers
 Onderwerp afdrukken
ervaringsverhalen
Lizzy28
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 29-05-2006 20:25
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

Wat ik toch erg mis, en ik geloof zo te lezen dat dat voor vele ouders geldt van kinderen met een hechtingsstoornis, is een boek met ervaringsverhalen. De moeilijke weg tot een eindelijke diagnose, de juiste hulpverlening etc. Vanuit de ouder gezien, niet vanuit de hulpverlener. Een bron van herkenning. Klopt dat? Ik ben van huis uit schrijfster, heb een e-brochure geschreven over zwangerschapsjeuk en de gevolgen en heb ook al meegewerkt aan een boek en een documentaire over post natale depressie. Volgens mij is hier wel behoefte aan. Ik ben in ieder geval zelf een dagboek gaan bijhouden over mijn ervaring met mijn kind. Maar samen sta je sterk(er). Wat denken jullie daarvan?
 
Lizzy28
#2 Bericht afdrukken
Geplaatst op 08-06-2006 20:14
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

Bijzonder verkeerd advies van jouw ambulante hulp. Hoe bedoel je, laat maar gaan. Ieder kind heeft regels, duidelijkheid en structuur nodig, zeker en juist kinderen met een hechtingsstoornis. Jouw dochter manipuleert je tot en met. En het is verschrikkelijk moeilijk om consequent te zijn, voet bij stuk houden en je aan je afspraken houden. Bij "gewone" kinderen al, maar bij deze kinderen is het een enorme opgave. Maar het moet! Daar heb jij als ouder hulp bij nodig. Want je denkt al snel dat je je kind tekort doet, of dat je daardoor confrontaties ontloopt die je liever niet wilt. Toegeven is geen optie! Maar het is erg moeilijk hoor. Schrijf de regels duidelijk op. Zo is het en niet anders. Geen discussie over mogelijk. Ik moet met mijn zoontje van vijf nu werken met dagritmekaarten en een kookklokje. Duidelijkheid en er geen streep van afwijken. Pas als dat er in gebakken zit, mag je weleens flexibel zijn. Maar niet te vaak en niet te snel. Juist strak houden. Omdat jij de baas bent, niet je kind. En dat heeft niks te maken met niet van je kind houden. Je houdt juist wel van je kind en daarom moet je strikte regels aanhouden. In het belang van je kind en jezelf. En ja, dan krijg je ruzie. Nou en? Je moet door diepe dalen gaan om het beter te krijgen voor je kind. Maar het doet wel pijn ja. Och, ik snap het zo goed. Want hechtingsstoornis heeft 2 totaal verschillende kanten van een kind. De engel en de duivel. En als moeder voel je je tekortgeschoten, machteloos. ..
 
Lizzy28
#3 Bericht afdrukken
Geplaatst op 09-06-2006 13:01
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

Het is ook ontzettend moeilijk en zwaar! En zo herkenbaar, alleen is mijn zoontje pas vijf jaar oud en kan ik hem nog als het nodig is bij kop en kont grijpen en in de gang zetten. Hebben jij en je dochter ook psychologische/psychiatrische hulp? Therapie, ouderbegeleiding o.i.d.? Want dat is absoluut nodig. Die eetstoornis komt ook veel voor bij kinderen met een hechtingsstoornis, mijn zoontje vreet ook alles wat los en vast zit, hij schrokt alsof zijn leven ervanaf hangt (gevoelens van minderwaardigheid en leegte weg eten). Hij knaagt nu ook vaak met zijn tanden aan het aanrecht of de tafel ;-( Stelen doet hij ook. Heel veel liegen. En ja, ook ik word er moedeloos van, want ik kan niet meer tot hem doordringen lijkt het wel. De laatste weken gaat het iedere dag slechter en slechter, ik ben overspannen en we reageren ons op elkaar af, een negatieve spiraal waar alleen professionele hulp ons nog kan helpen. Ik zeg dingen tegen hem in mijn woede, angst en machteloosheid die ik NOOIT zou mogen zeggen, zeker niet tegen een kind van vijf, zoals dat ik hem niet meer wil als hij zo doet en dat hij maar weer naar een pleeggezin moet of dat ik hem laat opnemen in een gekkenhuis voor gestoorde jongetjes... Hij reageert er niet eens meer op. En dan voel ik me een in-slechte moeder... Die kinderen zitten enorm in de knoop met zichzelf en als moeder zit je in de knoop met je kind en met jezelf. Bestond er maar een pilletje die die problemen op kon lossen...
 
fenke
#4 Bericht afdrukken
Geplaatst op 10-06-2006 23:49
Lid

Berichten: 16
Datum van aanmelding: 04.05.06

Waarom wilde ze die fiets niet wegzetten?

Die strijd tussen jullie, die laait elke keer gewoon op? Heb je zicht op wat er gebeurt, bij jou? Hoe het zich ontwikkelt? Misschien helpt het bij houden van een journaal je om wat afstandelijker naar zo'n ruzie te kunnen kijken.

Je zei dat aandacht vragen een rol speelt, heb je een idee wat voor aandacht ze dan eigenlijk wil?

Wat bedoelde ze, "laat me maar gaan, dan is het goed"? Ze weet waar de grenzen liggen, neem ik aan. Vraagt ze je eigenlijk haar een beetje te vertrouwen?
 
Lizzy28
#5 Bericht afdrukken
Geplaatst op 11-06-2006 18:58
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

Ik kan me niet voorstellen dat ze niets met jou en/of je kind aan kunnen bij het Riagg. Zij heeft een gedragsstoornis en jij moet daarbij begeleid worden. Daar zijn genoeg ambulante therapieen voor. Ze hebben daar toch een kinderpsychiater neem ik aan? Ze doen toch wel iets voor kinderen met ADHD, PDD-NOS en autisme? Hechtingsstoornis lijkt in veel opzichten erg op dit soort ziektes. En anders Basic Trust. Dit kan jij niet alleen behappen. Anders gaat het van kwaad tot erger, jij overspannen en je dochter uit huisgeplaatst, onnodig!!
 
Lizzy28
#6 Bericht afdrukken
Geplaatst op 12-06-2006 14:59
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

IEDER kind heeft duidelijkheid en regels nodig, moet weten waar de grenzen liggen en dat de ouder de baas is. Dat is de basis van een goede opvoeding, daar ben jij als ouder voor. Maar ZEKER kinderen met deze problematieken hebben nog meer behoefte aan regels, structuur en consequent gedrag. Dat vergt enorm veel van de ouder, want dat betekent in eerste instantie nog meer confrontaties, en daar moet je dan wel de energie voor hebben om je poot stijf te houden. Maar zodra je toegeeft, ben je het respect van je kind voor jou kwijt. En dus een stuk vertrouwen. Wat ze al deels missen. Geef ze een vinger en ze rukken je hele arm eraf. Maar als je teveel toegeeft, ontsporen ze volledig later. En om dit te leren, heb jij als ouder hulp en begeleiding nodig. Want het opvoeden van een "gewoon" kind is al moeilijk genoeg, het opvoeden en bijsturen van een kind met een hechtingsstoornis is zonder hulp een onmogelijke opgave. Daar heb je handvatten voor nodig. School ook. En je kind heeft absoluut therapie nodig, van welke aard ook. Maar je moet er zelf voor knokken en erachteraan gaan...
 
Lizzy28
#7 Bericht afdrukken
Geplaatst op 12-06-2006 17:34
Lid

Berichten: 75
Datum van aanmelding: 18.05.06

Je dochter wordt pas over een jaar getest?? En je moet het nu doen met dat uurtje en anders uithuisplaatsing? Wat krankzinnig zeg. Ik kon na verwijzing van Bureau Jeugdzorg en de kinderpsycholoog toch wel binnen een maand terecht bij het JeugdRiagg. Ben je al bij Bureau Jeugdzorg geweest voor hulp of doorverwijzing naar een gespecialiseerde instantie? En heeft je dochter officieel als diagnose hechtingsstoornis of wordt dat alleen vermoed? Je woont in Den Haag, lijkt mij dat er daar of in de omgeving zeker wel gespecialiseerde jeugdpsychiaters zitten. Trouwens, je dochter moet ook behandeld worden voor haar eetstoornis. Ik snap echt niet dat ze je zo laten aanmodderen hoor.
 
willem
#8 Bericht afdrukken
Geplaatst op 30-08-2006 15:48
Lid

Berichten: 41
Datum van aanmelding: 16.01.06

Hallo Carla ! Dat gevecht komt ons bekent voor !! Bij ons gaat het gelukkig wat beter ! Vooral conseqent blijven dat hebben zij nodig en struktuur ! Wij hebben zelf ook zo''n dochter er is hoop ! Carla wij wensen je veel sterkte toe !!!!! Laat nog eens horen hoe het gaat ! Groetjes Willem !
 
saskia
#9 Bericht afdrukken
Geplaatst op 15-01-2013 11:24
Lid

Berichten: 2
Datum van aanmelding: 24.11.10

Het is duidelijk dat hier een gesprek tussen uit gehaald is en 2006 dus sterk veroudert...
Wat ik lees (7 jaar naar data) is herkening.
Ben benieuwd hoe is het bij jullie nu Lizzy en Willem.
Saskia
 
Spring naar forum:
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

26/01/2014 21:44
Adoptie en hechtingsstoornis http://toyvin.word
press.com/

25/10/2012 13:29
Op http://www.vng.nl.
..t-jeugdwet
staat de inbreng van mensen en instellingen over de concept wettekst a.s. Jeugdwet, waar d

10/07/2012 11:50
Adoptie-klachtrech
t op http://adoptiezor.
..recht.html
(wanneer 20six.nl het niet doet). - [color=#990033]Het
klachtrecht is gebaseerd op de Algemene wet b

10/06/2012 19:15
zijn er volwassen mensen in een relatie bij wie bij 1 van hen nu pas (30) GBS is geconstateerd?

24/11/2011 13:44
Help de politiek te adviseren ten aanzien van de a.s. Wet Zorg voor Jeugd, die de Wjz gaat vervangen. Zal dat weer leiden tot on-gediagnosti- ceerde uithuisplaatsingen
, zonder valide onderzoek. Schr

18/05/2011 07:06
speltherapie in mentaliserende vorm onder begeleiding van een camera werkt ook.

04/04/2011 15:19
Hallo allemaal, wij zijn twee studenten die ons eindwerk maken over de beleving van het GBS bij geadopteerden. Hiervoor zoeken we nog kandidaten voor enquête. Meer info: forum - studenten. Alvast beda

27/02/2011 10:31
Hallo allemaal, wij zijn twee studenten die ons eindwerk maken over de beleving van het GBS bij geadopteerden. Hiervoor zoeken we nog kandidaten voor enquête. Meer info: forum - studenten. Alvast beda

08/01/2011 11:35
kan het zij dat een hechtingsstoornis overgaat (of de voorloper is) van borderline?

31/12/2010 10:55
vanaf gisteren tot zondag as is mn meiske bij r vader - ik mis haar zo Sad

Verwerkingstijd: 0.08 seconden 3,140,538 unieke bezoeken Top